BiBiKit

http://www.pragmaprojectenlnl/bibikit.eu/

LLP KA3, 2011-2013

A Bilingual Bimodal Reading and Writing Tool for Sign Language Users

511588-LLP-1-2010-1-NO-KA3-KA3MP

In het BiBiKit project is, met steun van de EU, een online editor ontwikkeld waarmee je 'Bilinguale, Bimodale' presenaties kunt maken: interactive presentaties met tekst, plaatjes en video. 

Het bijzondere van BiBiKit is dat je tekst en plaatjes op een dia kunt 'koppelen' aan een fragment uit een video. Je selecteert een tekst, of een deel daarvan (een zin, een woord, of zelfs een letter), of een plaatje. Dan kies je het beginpunt en het eindpunt van het stukje video dat je bij dat stukje tekst, of dat plaatje, wilt laten zien.
 
Wanneer de gebruiker de presentatie bekijkt (online of offline) en op het 'gekoppelde' stukje tekst of het plaatje klikt, dan gaat dat stukje video spelen. Niet de hele video, maar alleen het stukje dat de editor heeft gekozen.
 
Het voordeel hiervan: je kunt bilinguale presentaties maken, waarbij woorden, zinnen of hele paragrafen gekoppeld zijn aan fragmenten uit een langere video. Je hoeft een video dus niet in veel kleine stukjes te knippen, om bijvoorbeeld een woordenboek te maken, of annotaties bij een video. 
  • Meer informatie over het BiBiKit project vind je op de Engelstalige website: www.bibikit.eu.
  • Voorbeelden van BiBiKit presentaties in (tot nu toe) 10 verschillende gebarentalen kun je bekijken op www.bibikit.net.
  • Voor Nederlandse gebruikers is een Nederlandstalige website gemaakt: www.bibikit.nl.
  • BiBiKit heeft ook een pagina op Facebook met voorbeelden en informatie over de laatste ontwikkelingen: www.facebook.com/bibikit.eu
Bibikit naamgebaar

Begin 2010 heeft een consortium van organisaties uit 6 EU landen een subsidie-aanvraag ingediend voor het BiBiKit project. De aanvraag werd ingediend bij het Lifelong Learning programme, KA3 ICT.

Er waren 224 aanvragen voor KA3, slechts 18 voorstellen kregen subsidie. BiBiKit was daar een van!

Start datum: 1 januari 2011

Duur: 30 maanden

Het BiBiKit project is in juni 2013 afgerond en door het EACEA (de subsidiegever) beoordeeld met een 9+ (op een schaal van 1-10)!

Hoofdaannemer:

Co-ordinator:
  • Pragma, Hoensbroek (NL), www.pragmaprojecten.nl
Partners: