Alle oefeningen zijn in 2021 bijgewerkt, zodat ze ook zonder Flash te gebruiken zijn.

Klik op 1 van de afbeeldingen hierboven, om naar de oefening te gaan.

In 2004 hebben we in samenwerking met de HKU in Hilversum de Liplezer CD-ROM ontwikkeld. De CD-ROM wordt nog steeds verkocht, maar is verouderd. 

Liplezer Online is de 'geheel vernieuwde' Liplezer: online oefeningen om je liplees-vaardigheden te verbeteren. Vooralsnog gebruiken we dezelfde video's en items,= als voor de Liplezer CD-ROM. Alleen de vormgeving is veranderd. En: je kunt nu online oefenen. Groot voordeel daarvan: je kunt nu ook met een Mac oefenen, en zelfs met een iPad of een andere Tablet computer.

De oefeningen zijn aangemaakt met Articulate Storyline. Wanneer je de oefeningen op een iPad of een andere Tablet wilt gebruiken, dan moet je een hulpprogramma installeren: de Articulate Player. Dat hoeft maar een keer, dit hulp-programma is gratis. 

Op dit moment (februari 2015) zijn 3 oefeningen van de Liplezer CD-ROM bewerkt voor online gebruik. De overige oefeningen volgen op korte termijn. (Maart: 4 oefeningen!)

Wanneer de ervaringen met Liplezer Online goed zijn, dan volgen er meer oefeningen en zullen we nieuwe video opnames maken.

Liplezer Online heeft (nog) twee beperkingen:

  • op dit moment is de kwaliteit van de video-opnames minder goed, dan op de CD-ROM; de opnames zijn 'korreliger'. Dat kan opgelost worden, maar dan worden de video-bestanden groter en is er een snelle(re) internet verbinding nodig. 
  • iedereen kan onbeperkt gebruik maken van de oefeningen. Je hoeft je niet te registreren. De gegevens worden niet vastgelegd. Maar: het programma houdt daardoor geen scores bij. Na iedere reeks van 10 items wordt de score getoond, maar de score wordt niet opgeslagen.

We gaan binnenkort evalueren wat de ervaringen zijn.