Liplezer CD-ROM

Op de Liplezer CD-ROM vindt u drie programma-onderdelen: Stap voor Stap, Over en Weer, en Doe het Zelf.

Stap voor Stap

Met Stap voor Stap kunt u oefenen met de strategieën van ervaren liplezers. U vindt er meer dan 600 oefeningen, verdeeld over 10 mapjes of thema’s. Per thema oefent u een bepaalde deelvaardigheid van het liplezen. Iedere oefening bestaat uit een filmpje met een vraag en een meerkeuze-antwoord.

De vragen worden in willekeurige volgorde aangeboden. Iedere keer dat u oefent met een thema, krijgt u een nieuwe selectie vragen te zien, in een nieuwe volgorde.

Gebruik het menu links om verder te lezen over de thema's en om voorbeeldfilmpjes te bekijken zoals die op de CD-ROM worden gebruikt.

Over en Weer

Wanneer u de CD-ROM ontvangt is het onderdeel Over en Weer nog helemaal leeg. Het is de bedoeling dat u dit onderdeel zelf vult met persoonlijk oefenmateriaal.

In Over en Weer kunt u dan oefenen met het aflezen van uw eigen mondbeeld en dat van uw persoonlijke gesprekspartners. Maar: u zult deze oefeningen dus eerst zelf moeten aanmaken.

De werking van Over en Weer is dan verder identiek aan die van Stap voor Stap.

Doe het Zelf

Met Doe het Zelf kunt u zelf nieuwe oefeningen aanmaken. U kunt mapjes of thema’s aanmaken, deze een naam geven, en dan vullen met video-opnames, vragen, en meerkeuze-antwoorden. De video-opnames kunt u maken met een webcam of een digitale video-camera.